Protetică

Pe măsură ce trec anii, dinţii noştri se uzează şi îmbătrânesc, la fel ca şi corpul. Odată cu vârsta începem să avem dureri în corp, membrele nu mai sunt la fel de viguroase şi ne pierdem puterile. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu dinţii. Aceştia se uzează şi devin din ce în ce mai slabi. Smalţul se subţiază şi dinţii nu mai sunt la fel de bine protejaţi astfel apărând crăpăturile sau alte daune care duc într-un final la căderea dinţilor.

De aceea, atunci când dinţii nu mai pot fi salvaţi se apelează la protetică dentară. Aceasta se fabrică ţinând cont de specificul fiecărui pacient în parte pentru a suplini căderea dinţilor naturali.

 

Ce fel de proteze sunt disponibile?

Există o gamă largă de proteze dentare din care puteţi alege pentru a se potrivi cel mai bine fiecărui pacient în parte. Acestea pot fi fabricate pentru a înlocui un dinte sau mai mulţi la rând dacă este nevoie sau chiar întreaga dantură.

 

De ce mi-ar trebui o proteză?

Chiar şi lipsa unui singur dinte poate avea un impact negativ asupra vieţii dumneavoastră, atât din punct de vedere fizic, cât şi emoţional. Pierderea unui dinte poate nu pare mare lucru, dar când rămâne un mare spaţiu gol în gura dumneavoastră şi realizaţi că oamenii pot să vadă acest spaţiu când vorbiţi sau zâmbiţi acest lucru poate să ducă la scăderea stimei de sine. Puteţi deveni ruşinaţi şi nu mai doriţi să vorbiţi sau să zâmbiţi când vă întâlniţi cu oamenii. Mestecatul mâncării fără unul sau mai mulţi dinţi poate deveni din ce în ce mai dificil şi lăsând un spaţiu între dinţi poate duce la probleme dentare mai severe. Aveţi nevoie de o proteză pentru:

  • Recăpătarea stimei de sine
  • Recăpătarea zâmbetului
  • Recăpătarea capacităţii de a mesteca diverse mâncăruri
  • Recălătarea capacitătii de a vorbi fără reţineri
  • Înlocuirea dintelui/dinţilor lipsă pentru ca restul dinţilor rămăşi să nu se strâmbe sau deterioreze la rândul lor şi să ducă la o aliniere greşită.